Grexx over de grens: nieuwe stappen in Noord-Amerika

Nieuwe internationale mogelijkheden voor Grexx partners

Dit jaar zetten we bij Grexx belangrijke stappen over de grens. Het afgelopen jaar stond voor ons team in het teken van de transitie van ‘wij bouwen applicaties voor klanten’ naar ‘we helpen onze klanten zélf applicaties te bouwen’. Deze aanpak blijkt succesvol en gaan we graag ook internationaal aanbieden. Met een partnerprogramma à ‘train de trainer’ zetten we dit jaar stappen in Noord-Amerika en een groot deel van Europa.

Het afgelopen jaar hebben we met volle overtuiging onze klanten geleerd om zélf applicaties te ontwikkelen met het Grexx low code Platform. Dat doen we met behulp van ons coachingsprogramma (Grexx Enabled), dat gebruikers zowel individueel als in groepsverband traint en ondersteunt. 

Omdat dit coachingsprogramma heel goed blijkt te werken én we steeds meer interesse krijgen vanuit het buitenland, wordt het tijd om onze activiteiten over de grens te formaliseren. In samenwerking met partners die onze visie ondersteunen gaan we aan de slag met een ‘train de trainer’-programma. 

Nordics, DACH en Noord-Amerika

Grexx-collega Hisham Lamei is verantwoordelijk voor de internationale uitrol van het Grexx Platform. “Ik heb ruim 35 jaar ervaring in high tech, IT en business development en ik ben erg onder de indruk van het Grexx Platform. Ik zie veel kansen voor bedrijven die serieus werk willen maken van digitale transformatie. Met name als het kosten- en tijdsefficiënt moet. Ik kijk er naar uit om mijn enthousiasme te delen in de Nordics en DACH-regio,” aldus Hisham. Hij zal dat doen vanuit de Duitse vestiging van Grexx in regio Aachen. 

Voor business opportunities in de Verenigde Staten en Canada heeft Hisham samenwerking gezocht met een andere nestor in de digitale transformatie: Mike Larkin gaat als VP Business Development Noord-Amerika op zoek naar nieuwe partners in de VS en Canada.

💡 Je kunt het announcement over de activiteiten in Noord-Amerika hier terugvinden: Leading European Low-Code Platform Provider Enters North American Market

Bewezen succes

Specifiek bieden we bedrijven in digitale transformatie de kans om met ons platform de snelgroeiende low code markt te betreden, waarmee ze de time to market van applicaties voor hun klanten kunnen versnellen. Daarbij zetten we onder andere in op het eenvoudig en vlot opleiden van IT’ers en/of kenniswerkers (citizen developers) in het werken met het Grexx Platform. Natuurlijk leunen we op het bewezen succes bij onze klanten en partners in Nederland.

Tim Prins, COO bij KPN Telecom Zakelijke Markt, onderschrijft dat: “Onze zakelijke klanten rekenen op superieure leveringsprocessen, wat continu druk op ons bedrijf legt om onze interne en klantgerichte applicaties te digitaliseren. Een dergelijke digitale transformatie vereist vaak toegang tot en controle over meerdere systemen. Het Grexx-platform faciliteert eenvoudig de vereiste ontwikkeling, waardoor we snel en efficiënt aan de behoeften van onze klanten kunnen voldoen.”

Kortom, we hebben grootse plannen en kijken er enorm naar uit om nieuwe internationale ervaringen op te doen. Daarnaast staan we natuurlijk altijd open voor andere samenwerkingen en ideeën. Wil je eens spreken over internationale plannen  of andere zaken? Neem gerust contact op met Hisham Lamei (SalesDACH@grexx.net). Hij denkt graag met je mee.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?